Saturday, 21 July 2012

Man Jadda Wajada

Assalamualaikum...Hari ni dah masuk hari kedua kita berpuasa.Camne ok atau ko semalam?Haha tabahkan diri n perbanyakkan amalan...Hari ni aku nak kongsi tentang satu perkara yang aku baru tahu and kenal pagi tadi..Baru je berkenalan dah kenal hati budi dia..Apa yang aku merepek ni


Ok based pada tajuk di atas,apa yang anda tau?Bagi yang dah tau,alhamdulillah baguih betul hang ni...Yang belum?Takpe-takpe belajar....Man Jadda Wajada ni bukanlah sebuah hadis atau apa,tetapi hanyalah ungkapan sebuah ungkapan atau pepatah arab yang mempunyai maksud yang mendalam..

'MAN JADDA WAJADA'

bilamana engkau berusaha, pasti kejayaan dan kemenangan akan menyebelahi mu..

Pepatah ni mengingatkan tentang situasi yang sama yang tengah aku lalui...PMR 2012

Aku takut aku kecewa lagi macam dulu..Huhu sedehh yang amat....Sapa yang kenal aku dulu mungkin tahu..Hope anda turut doakan saya ye...Pada bulan Ramadhan ni, aku nak minta maaf pada korang-korang sumer kalau aku ada buat salah and silap ngan korang ke...Sorry ek..Mulut aku ni cakap straight je..hehe,kalau cakap belakang-belakang dikira mengumpat pulak ye...sorry depan n belakang.EH??


"Oh Allah dont let us ever turn away from you,no matter how many trials and difficulities you test me with..Let these difficulities serve to make us stronger and more sincere to you"


So, sampai sini je la untuk hari ni, banyak keje lagi aku nak buat..k ar Assalamualaikum....

Kamsahamnida!

No comments :

Post a Comment