Monday, 2 February 2015

Good start of 2015

"Bio ke tak, Bio ke tak"

Aku dah start confius dah ni sampai rasa nak masuk sekolah balik sebab tak nak fikir pasal kos apa nak belajar.Serius pening tahu,tengok citer korea,nak jadi chef,tengok drama melayu,mula nak jadi PA bos.Terpengaruh angat.Minggu lepas macam-macam jadi,Alhamdulillah hehe I get my driving license,prestasi pakcik JPJ sangat memberangsangkan haha,aku dah seram dah tengok pegawai sorang ni pastu lam hati cakap "Tak nak dia tak nak dia,,sebab misai dia kaler oren".Pastu nampak la pegawai yang test aku check enjin semua tadi,dalam hati tak nak jugak,memilih pulak enn hehe.

Test RPK
"Encik,markah saya ada kena potong tak?"
"Ada,3 markah"
"Haa????banyak nya!" *ni sebab aku tercabar sebab sorang makcik ni,, pegawai jpj yang lain potong 1 markah je
"Eh bla bla bla,takpe bukan kena mandatori pun bla bla lagi"

Oh plis la bersyukur,KIRA ok la tu dia tak mengungkit pasal "RPK selesai" kau tu SEDANGKAN BONET DEPAN PUN KAU TAK BUKAK?!!!!

Pastu RSM pulak,tercabar lagi sebab pakcik ni lulus dengan jayanya,Hazierah kau mengdengki dengan orang-orang tua ni apehal -_-" Ok aku test bukit tu dua kali,tips jangan takut tekan minyak memang berkesan,percayalah~~~~ (lagu Siti)

Tak puas hati betul bila nampak pegawai yang test RPK tadi dah siap solat and bersedia untuk test orang2 termasuk gua sebab dia cam skema sket tangan 120 darjah bagai..Memang terkesan betul 3 markah hilang tadi.Tapi awan mendung berarak pergi memberi sinar harapan pada aku,pakcik JPJ tu ok je macam-macam la borak nak explain pun tak pandai,pasal gangster,pasal orang tak nak bayar saman,

"bla bla tak nak bayar,tanya macam-macam"
"eh bagusla tu encik,dia tanya kesalahan dia"
"eh eh dah dia salah........"

lagi

"So,Hazierah kalau lulus memang boleh bawak kereta la ni?"
"Insyaallah boleh-boleh" *volume slow
"Confident nampak"
"INSYAALLAH" *volume kuat sikit dari normal

Cam pelik je orang sebut nama penuh ni haha,then borak lagi sampai la cerita homestay,cerita aku nak masuk kelas English la,pakcik tu orang Selangor baru pindah,nak turun tu dia pesan kalau orang tanya dia camne,cakap tak mesra alam,kurang bercakap sebab dia tak nak orang pijak-pijak kepala dia ok macam-macam.Tak apa korang semua bukan tahu pun yang mana satu haha,wish me luck ok Sabtu ni bye korang.
Kamsahamnida!

1 comment :

  1. Assalamualaikum...Hi dear...klu tengah cari dress/jubah/top/skirt yg affordable price tp sgt cun untuk dipakai ke usrah, kelas, kenduri kawin, office attire atau jalan2...ape kata try tengok kat fb/ig/web/blog kami...search je padiekaraccolta :)

    ReplyDelete